AO

AO Foundation (Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen) er en nonprofit organisation dedikeret til udvikling og forbedring operativ brudbehandling gennem forskning, udvikling, uddannelse og kvalitetssikring.

AO blev grundlagt i Schweiz i 1958 og har lige siden afholdt kurser i operativ brudbehandling. Hvert år i december afholdes der kurser i Davos, Schweiz , og i Danmark afholdes der hvert andet år et AO-kursus om de basale principper for operativ brudbehandling. 

AO-kurser formidler evidensbaseret viden om fraktur behandling gennem foredrag, praktiske øvelser og diskussionsgrupper.

AO-kursus er, sammen med SAKS-kursus og ATLS-kursus, ét af de tre kurser, der vægtes højt, når din ansøgning om hoveduddannelsesstilling skal vurderes. Det kan kun anbefales, at man som yngre læge med ambitioner inden for den ortopædiske kirurgi søger kurset tidligt i karrieren, dvs. allerede ved (eller før) tiltrædelse af introduktionsstilling i specialet.

Det næste danske AO-kursus afholdes i april 2017 i Middelfart. Tilmelding til AO-kurser sker på AO Foundations hjemmeside. Du kan ansøge afdelingsledelsen om økonomisk støtte til deltagelse på et AO-kursus.

Foredrag fra seneste afholdte danske AO-kursus.

Mini-kompendium om basale fraktur behandlingsprincipper fra 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ortopædkirurgisk Forum